OOSTERSE TUIN VAN HOVENIERSBEDRIJF BOUWHUIS EN TUIN

                                             "ontdek wat wij u bieden"

Creatief Maatwerk

info@bouwhuisentuin.com

06-214 06 142


OOSTERSE TUIN
Robert Bouwhuis is een allround hovenier, maar heeft zich mede door zijn passie voor bonsai, gespecialiseerd in de Oosterse Tuin.

De rust, eenvoud en symboliek is wat hem de oosterse tuin doet aanspreken.


Alles kan en niks moet in de oosterse tuin.


Een oosterse tuin is vrij van overdaad maar beslist niet saai, zo is er;


  •     In het voorjaar zijn het de uitbundige bloeiende bloesembomen als de Prunus,
  •     In mei/juni zijn het de azalea's die kleur bekennen tussen het groen,
  •     In het najaar zet het herfstblad van de esdoorns de tuin in vuur en vlam,
  •     's Zomers is het vrij groen, dan zijn het de structuren die boeien. O.a. varens, grassen, bodembedekkers, dennen en bamboe.


Informeert u naar de mogelijkheden om uw tuin om te laten toveren tot uw eigen oosterse tuin

Bouwhuis en Tuin staat graag voor u klaar, met een ontwerp, aanleg, onderhoud en of advies


Door snoei, onderhoud en training wordt de tuin

naar een hoger niveau gebracht.


 


'Een oosterse tuin is bereikbaar voor eenieder,

maar bereikt niet iedereen'Een oosterse tuin is meer dan een grindvlakte met wat siergrassen en een paar forse keien. Het is een tuin met betekenis met ruimte voor mijmeringen en fantasie. Forse keien worden op traditionele wijze geplaatst, zodat ze bijvoorbeeld 'aarde, mens en hemel' kunnen voorstellen. Of een steen geplaatst bij een bruggetje kan gezien worden als wachter. Zo kunnen er elementen in een oosterse tuin geplaatst worden die allemaal hun eigen verhaal of betekenis hebben.


Een steen is geen dood materiaal, een steen heeft uitstraling, een door de natuur gemaakte vorm. Waar een verhaal achter zit.

 

Ook water -stilstaand, stromend of 'droog'- is kenmerkend voor de oosterse tuin. Dat kan zijn een koi~ of plantenvijver. Water is de bron van leven. Maar ook stroken met grind of steenformaties kunnen symbool staan voor een rivier of een waterval.BESTELLEN: U kunt alle bomen, planten en bodembedekkers hier bij Bouwhuis en tuin bestellen met daarbij het juiste advies. Mailt u naar info@bouwhuisentuin.com .

Op afspraak bent u uiteraard van harte welkom. Belt u hiervoor met Robert Bouwhuis 06- 214 06 142


AANLEG: Uw tuin laten aanleggen in Oosterse of Japanse sferen, vraag vrijblijvend een eerste gesprek aan, klikt u hier op Werkwijze voor meer informatie.TUINONDERHOUD: Voor onderhoud van uw Japanse tuin, Oosterse tuin of uw Bonsai bent u bij hoveniersbedrijf Bouwhuis en tuin op het juiste adres. Klikt u op Tuinonderhoud voor meer informatie.