OOSTERSE TUIN VAN HOVENIERSBEDRIJF BOUWHUIS EN TUIN

                                             "ontdek wat wij u bieden"

Creatief Maatwerk

info@bouwhuisentuin.com

06-214 06 142


PASSIES IN DE OOSTERSE TUIN


Vanuit de 'Oosterse tuin' Bouwhuis, waar alle passies bij elkaar komen en er van inspanning ontspanning wordt beleefd!

"Ontdek wat wij u bieden"


Naast het hoveniers leven van Bouwhuis en Tuin, gebeurt er meer in de Oosterse tuin aan de Heetpasweg.

  • In de tuin staan honderden Bonsai voor verkoop die Robert Bouwhuis met eindeloos geduld, precisie, passie en kundigheid geleid.


  • Doré Voortman exposeert en verkoopt er haar portrettekeningen in de tuingalerie
  • En in de overdekte ruimte naast de koivijver geeft Doré sportlessen in kleine groepjes. “Een bijzondere omgeving om te trainen".

Tuinen, bonsai, sport en portrettekenen allemaal onder één dak aan de Heetpasweg


Robert Bouwhuis: ‘De Oosterse tuin is onze passie, maar als hoveniersbedrijf zijn we van alle markten thuis’


HAAKSBERGEN – ‘Bouwhuis en tuin Hoveniersbedrijf’.

Over de naam alleen al is goed nagedacht. Bouwen, huis, tuin; het zijn de drie wezenlijke onderdelen van de leefomgevingen die in elkaar opgaan. Er gebeurt van alles op het hoveniersbedrijf van Robert Bouwhuis en Doré Voortman aan de Heetpasweg. Dat hebben bezoekers van hun serie ‘open tuinen’ in het voorjaar massaal met eigen ogen gezien. Ook een mooi artikel over hun Oosterse tuin in het dagblad  Tubantia wekte de nieuwsgierigheid van menig plaatsgenoot. Tijd voor Rond Haaksbergen om het oor eens te luister te leggen bij dit creatieve ondernemersstel.

De benaming hoveniersbedrijf dekt niet geheel de lading als we zien wat jullie allemaal doen. Het lijkt meer op een totaalconcept. Of hebben we het mis?

Robert Bouwhuis: ,,Dat klopt. We hebben een hoveniersbedrijf  voor tuinaanleg- onderhoud en wat allemaal nog meer bij een hoveniersbedrijf komt kijken. Prominent onderdeel van het hoveniersbedrijf is de Oosterse tuin die altijd veel aandacht trekt. Mensen vinden het mooi. Daarnaast hebben we weer nieuwe bonsai van startmateriaal tot vergevorderd en ook aanverwante benodigdheden zijn op voorraad. Allebei hebben we een  brede interesse wat tot gevolg heeft gehad dat de mogelijkheden binnen het hoveniersbedrijf heel divers zijn.’ 


Sport en portrettekenen zijn ook onderdelen?

Doré: ‘Die staan uiteraard los van het hoveniersbedrijf, maar maken wel deel uit van de Oosterse tuin. Het is meer mijn afdeling.  Sporten doen we met groepjes van 5 tot 6 personen  in de sfeer van de Oosterse tuin. Het aantal groepen hopen we na de vakantie verder uit te breiden. Er wordt hard gewerkt op een training, die bestaat uit functionele training als onder meer core stability en cardio voor lichaamsversteviging en uithoudingsvermogen. Ik wil graag bereiken dat deelnemers sporten en bewegen als leefstijl zien en er vooral plezier aan beleven. Dat moet het doel zijn. Die algehele fitheid levert een positieve bijdrage aan ons dagelijkse leven. Sporten moet daarom ook leuk zijn. Dat is ook een reden dat we daar deze unieke plek voor uit hebben gekozen’.


De Oosterse tuin kwam in het voorjaar zeer prominent in beeld in de krant. Er werd veel over gesproken. Hebben jullie dat zelf ook zo ervaren?

Robert: ‘Zeker. We hebben enorm veel reacties op dat artikel gekregen en het heeft heel veel bezoekers op onze open tuin dagen opgeleverd. Het is ook een heel bijzonder genre dat mensen kennelijk aanspreekt. Tegelijkertijd is het ook veel minder bewerkelijk dan men denkt. Velen denken dat je dag in dag uit in zo’n tuin bezig bent, maar je kunt ook heel goed een onderhoudsvriendelijke Oosterse tuin aanleggen.”


Wat betreft de tuinaanleg; we noemen nu de Oosterse tuin, maar als we even rondsnuffelen, zie je dat jullie van alle markten thuis zijn en zeker geen doorsnee hoveniersbedrijf zijn.

Robert Bouwhuis: ‘We proberen samen met de klant een prachtig stuk maatwerk te leveren en leggen alle soorten tuinen aan; van abstracte tuinen, tot de hele natuurlijke tuin. Het is altijd weer een uitdaging om de tuin één geheel te laten zijn met het huis en er één mooie leefomgeving van te maken. Je vertoeft immers dagelijks in die ruimte en dan wil je proberen die zo prettig mogelijk te maken. Of het nou om een grote of een kleine, formeel of informele tuin gaat, er valt altijd iets moois van het geheel te maken. Uiteraard verzorgen we ook het eventueel periodieke onderhoud om de tuin in verdere topconditie te brengen en te houden’.


Er is Bonsai verkoop vanuit jullie Oosterse tuin.

Robert: ‘Ja, dat is een passie die ik al ruim 20 jaar beoefen en in de praktijk breng. Jarenlange passie is omgezet in ambitie. Deze ervaring wil ik graag doorgeven aan andere geïnteresseerden in de nabije  toekomst middels workshops’.